Binnenland

Nacht van de nacht succes ondanks slecht weer

29-10-2017 13:55

UTRECHT (ANP) – De organisatie van de jaarlijkse 'Nacht van de Nacht' kijkt terug op een geslaagde editie, hoewel de weersomstandigheden niet zo mee zaten. ,,Het belangrijkste is dat onze boodschap over de schoonheid van de nacht, lichtvervuiling en energiebesparing overkomt en dat is heel goed gelukt'', vertelt een woordvoerder van de organisatie.

Aan de 485 evenementen in het hele land deden volgens hem net iets minder mensen mee dan vorig jaar, toen de Nacht van de Nacht een recordaantal van 45.000 bezoekers meldde. ,,Maar ik ben heel blij met de bezoekersaantallen hoor.'' Op honderden plaatsen in het land deden mensen zaterdagavond het licht uit vanwege het evenement, dat voor de dertiende keer werd georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Ook digitale reclamezuilen gingen voor de gelegenheid op zwart.

Vanwege de regen konden diverse evenementen met telescopen niet doorgaan. ,,Die apparaten kunnen niet goed tegen vocht, dus ze zijn niet het veld in gegaan.'' Veel activiteiten vonden binnen plaats. Voor het eerst deden ook 71 restaurants mee. Gasten konden daar bij kaarslicht dineren.