Fotozondag: Roderique Arisiaman

27-02-2011 12:00

Ik ben allergisch voor dieren, voornamelijk katten, maar vond ze altijd erg leuk. Na het zien van een marktplaatsadvertentie van een Sphynx, een haarloze kat, waren we meteen verkocht; ze bleken ook nog eens uitermate geschikt te zijn voor mensen met een allergie. In 2006 zijn Pixel en Willow in huis gekomen en daar hebben we nooit spijt van gehad. Het zijn niet alleen mooie en vriendelijke beesten maar ook heel sociaal en ondeugend. Mensen vinden ze vaak erg interessant, maar ook een beetje eng. En jammer genoeg bestonden er niet veel leuke foto’s van deze kattensoort.

Daardoor ben ik begonnen met het fotograferen mijn Sphynxen: zij hebben mij geïnspireerd om met fotografie verder te gaan. Het zijn geen lastige modellen, omdat ze van nature een bepaalde sierlijkheid en speelsheid over zich hebben. Door hun nieuwsgierigheid en omdat ze graag bij mensen zijn ‘verstoren’ ze ook vaak een fotoshoot. Ze proppen zich dan heel vanzelfsprekend in beeld met als doel de show te stelen.

Pixel en Willow hebben zich in ons hart genesteld en dat wil ik uitdragen. Ook vind ik het leuk om door middel van mooie foto’s mensen kennis te laten maken met dit onbekende en vreemde ras katten. Ik raad iedereen aan eens een Sphynx live mee te maken, dat ga je niet vergeten.

Op mijn persoonlijke website en Flickr vind je meer van mijn werk.