Kijkbuiskansen: boekenbal en mannenvriendschap

16-03-2011 18:00

Pauw en Witteman, 23.00 Ned. 1 – Vanavond is Maria van der Hoeven te gast, de nieuwe baas van het Internationaal Energie Agentschap. De kans is klein dat er een goede vraag wordt gesteld, toch is het spannend of de voormalige CDA minister kan duidelijk maken waarom zij na jarenlange onzichtbaarheid in Nederland deze topfunctie kreeg.

Max Havelaar leeft, 23.00 Ned 2 – De dag na het boekenbal een documentaire over een écht boek, van een van de allergrootste Nederlandse schrijvers ooit. Over Multatuli en met Peter Faber, want die speelde ook in film uit 1976.

Dual survival: Split up, 22.00 Discovery Channel – Er is nooit genoeg survival. Ook deze versie van stoere mannen die – omringd door cameraploegen –  net doen alsof ze bijna eenzaam doodgaan in een uithoek van de wereld is de moeite waard. Natuurlijk mét vieze dingen eten en ingewikkeld water zoeken.

Online: lachen om mannenvriendschap

Traffic Lights is een nieuwe komedieserie gebaseerd op het idee van drie vrienden die samen conference callen. Welkom in de jaren ‘90. De hoofdpersonen zijn dertigers, wat dus nog meer jaren ’90 betekent. De serie gaat vooral over mannenvriendschap en is geschreven door de schrijver van de leukste mannenvriendschap ooit, Wedding Crashers. Dit betekent dat de dialogen goed zijn. Er wordt ook aardig in geacteerd. Hoewel het niet rol-op-de-grond grappig is, is het een aangename serie die best te kijken is – zeker als je zelf dertiger bent. Traffic Lights wordt uitgezonden op dinsdagen en er zijn al zes afleveringen.

Vers: V (S02E10), Lights out (S01E10), Glee (S02E16).

Hellcats, One Tree Hill, Shameless, Law & Order: SUV en NCIS zijn on break. Er is ook al geen The Daily Show of The Colbert Report deze week.