Kijkbuiskansen: Het Huwelijk, The Queen, nieuwe nerdhumorserie

29-04-2011 18:00

Het huwelijk, de hele dag & avond, alle zenders – Er schijnt iemand getrouwd te zijn en het schijnt ook zo te zijn dat media daar graag op inspringen. Dus: jurk, kus, balkonscène, blije burgers, gearresteerde burgers, bejaarden, EO-publiek en tientallen miljoenen ponden belastingpoet door de Engelse plee. En dat de hele avond lang een miljard keer herhaald. Veel plezier!

Iron Man, 20:30 uur, RTL 5 – Briljante actie met prima humor, legt geinige relatie tussen kapitalistische wapenindustrie en superhelden uit de marvelcomics. Special effects doen de rest.

The Queen, 23:00 uur, Ned 2 – Tsja, op deze dag kun je niet anders verwachten. Maar The Queen is een prima film van Stephen Frears waarin op een onderhoudende wijze verslag wordt gedaan van het leven rondom queen Elisabeth tijdens het verongelukken van Lady Diana. Niet saai of stoffig, wel realistisch en met veel liefde gemaakt.

Online: lachen met Christian Slater

Breaking In is een nieuwe comedyserie met in de hoofdrol Christian Slater. Christian Slater deed vroeger meisjes van hun stoel glijden als tieneridool. Inmiddels speelt hij vrijwel nooit meer in een echte film en met Breaking In lijkt hij definitief afgezakt naar de lagere televisieregionen. Dat belooft weinig goeds maar dat is niet helemaal terecht. Adam Sandler produceert en zijn humor zit duidelijk in de show. Het gaat over een groepje nerds onder leiding van Slater dat professioneel hackt om gaten in de beveiliging te vinden. Nerdhumor dus en dat is altijd +1. Soort van. Er zijn al vier afleveringen.

Vers: Bones (S06E20), Nikita (S01E20), The Vampire Diaries (S02E20), 30 Rock (S05E22), The Office US (S07E19).

The Daily Show gaat door op de geboortegekte (zie dit stuk van Adriaan Andringa). John Oliver doet natuurlijk verslag van de voorbereidingen op de bruiloft. De gast is William Cohan, economiejournalist.

Stephen Colbert doet alsof hij zelf in Engeland is, wat misschien grappig is als je Amerikaan bent.