Fotozondag: Julie Hrudova

02-10-2011 13:21

Ik ben als puber begonnen met fotograferen, met de camera op mijn mobiele telefoon. Ik fotografeerde vrienden, familie, straattaferelen – alles waar ik een bijzonder moment in zag. In feite werk ik nog steeds op die manier, alleen heb ik mijn telefoon ingewisseld voor een iets betere camera. Fotografie is voor mij een manier om de wereld om te zetten in mijn eigen schouwspel. Ik hou ervan om vreemde momenten te zoeken in alledaagse situaties, om te wachten tot alles perfect in mijn compositie en mijn voorstelling past.

Meeste van mijn foto’s zijn eigenlijk een soort snapshots; ze zijn per toeval ontstaan. Ik geef vaak niet alles weg in een foto, er moet voor mij spanning in zitten zodat de toeschouwer zelf in kan vullen wat hij/zij ziet. Het zoeken naar mysterieuze momenten en het creëren bepaalde stemming houdt de fotografie voor mij ten alle tijden spannend.

Ik ben begonnen met fotograferen voor een studentenblad. Later maakte ik stadsportretten voor de Amsterdamse zender AT5. Mijn werk is onder anderen verschenen in Het Parool, VPRO Gids, Spits en Folia. Daarnaast fotografeer ik evenementen en bruiloften en word ik benaderd voor zakelijke en privé portretten. Mijn werk is te zien op mijn site en Facebook.