Column

DeJaap is niet zuur rechts, dankuwel

13-10-2011 13:00

Beste Merijn,

In je blogpost van vandaag op Joop noem je DeJaap, de site waar ik adjunct-hoofdredacteur ben, “zuur rechts” en in een adem met GeenStijl. Nu wordt er op het internet wel meer onzin geschreven, maar omdat je promovendus bent met een vergelijkbare achtergrond als de mijne voel ik me genoodzaakt je collegiaal aan te spreken op deze fout. Zoals wij vroeger in het promovendiclubje waarin we elkaars werk lazen altijd zeiden: wat je schrijft moet wel wáár zijn.

DeJaap is een groepsblog dat – in tegenstelling tot Joop – niet overtuigd is van eigen moraal of gelijk. Op DeJaap brengen we een zeer divers scala aan auteurs bij elkaar omdat wij geloven dat de maatschappij meer te winnen heeft bij uitwisseling van opinie onder mensen van verschillende politieke overtuiging dan bij preken voor eigen parochie. Meer over onze missie lees je hier.

Je kunt natuurlijk vinden dat bepaalde stukken op DeJaap zuur rechts zijn. Dat maakt van DeJaap echter geen zuur rechts weblog. Het gemiddeld stemgedrag van de redactie van DeJaap is niet eens rechts, wat je had kunnen weten als je je ook maar enigszins verdiept had in de materie.

Tot slot laat ik je graag weten dat ik Occupy Amsterdam een warm hart toe draag. Ook dat is voor de mensen die mijn blogposts lezen, mij volgen op Twitter of mij persoonlijk kennen geen verrassing. Als onderzoeker en docent gespecialiseerd in cultural studies ben ik immers het prototype van een linkse UvA-wetenschapper. Ik voel me dan ook persoonlijk gekwetst door jouw belediging over zuur rechts.

Met een desalniettemin hartelijke groet,

Linda