ThePostOnline

Het is weer de week van de maand!

30-10-2011 15:00

© pixabay

Het is het laatste weekend van oktober, op de meubelboulevard in Rotterdam Alexander loopt een tweetal journalisten schichtig rond, op zoek naar een gewillig slachtoffer. Een dame die teleurgesteld een winkel in hang- en sluitwerk verlaat wordt door de twee aangeschoten:

“Mevrouw, weet u welke week het volgende week is?”

“Nouja, week 44 geloof ik, ik weet dat nooit zo goed hoor, al die rare weeknummers. Waarom wilt u dat eigenlijk van me weten?”

“Wij zijn van het blad ‘Swingtuïtief’ en we proberen een antwoord te vinden op de vraag of de mensen wel weten wat voor week het volgende week gaat worden. Week 44 klopt volgens ons inderdaad wel, maar dat bedoelen we niet. U kent waarschijnlijk wel de Boekenweek, volgende week is ook zo’n bijzondere week.”

“Oh, is het dan niet ook de Boekenweek? Dan week ik het niet, is het niet iets met hart- en vaatziekten?”

“U doelt waarschijnlijk op de hartweek, maar die is in april hoor.”

“Oh, nee dan is het iets met kunst, die amateurkunst-week. Dat of het is de week van de vleeswaren, maar ik ben vegetariër hoor, dus daar doe ik niet aan mee.”

De amateurkunstweek? Wij wisten zelf niet eens dat die bestond, dat is sowieso meer iets voor die mevrouw Nanninga. Het is ook niet die vleeswaren week hoor, die is pas geweest!”

“Nee, pas geleden was de Kinderboekenweek, dat is begin oktober.”

“Nee nee, nu bent u in de war met de week van de smaak, maar u wordt wel steeds warmer nu hoor. Het gaat om een actieweek die er speciaal op gericht is een belangrijk Hollands exportproduct weer onder de aandacht van jongeren te brengen. Zoals u wellicht weet zijn er een hoop zaken die jongeren een beetje laten verslonzen en daarom zijn wij nu deze campagne gestart.”

“Oh, het gaat dan niet om de mediawijsheid van jongeren? Daar is een hele maand voor hè?”

“Nee, voor geschiedenis, daar is een hele maand voor. De Mediawijsheidsweek is wel komende maand, dat is waar.”

“Nou, ik denk dat ik het maar op moet geven hoor. Er zijn ook zoveel weken en maanden in zo’n jaar. Wist u dat de Boekenweek zelfs tien dagen duurt? Dat is zeker de artistieke vrijheid van die lui, maar mijn man en ik hebben helemaal geen tijd voor dat soort ongein.”

“Ja, dat klopt inderdaad. Goed, u zult het volgende week vanzelf wel merken, want er komen een hoop posters, kaarten, buttons en T-shirts als we de week van de Kropsla in gaan.”

“De wát, zegt u?”

“De week van de Kropsla. ‘Ik sla dóór met Kropsla!’.”

“Maar compleet doorslaan is toch juist helemaal niet goed? Ik denk dat ik het maar bij peultjes houd, dan.”

“Zeg, nu moet u niet op alle slakken zout gaan leggen. Wij informeren u graag over de waarde van uw lekkere kropje sla en dan gaat u een beetje doen alsof u het zelf allemaal beter weet. Wist u dat maar drie op de tien gezinnen wekelijks een krop sla eet?”

“Meneer, ik ben dan wel vegetariër maar u verdoet nu echt mijn tijd. De Kropsla, gelooft u het zelf? Volgende week is het trouwens de week van de Dialoog bedenk ik me nu en ik heb mijn portie ondertussen wel gehad; dank u!”