WarRoom

Gingrich belooft toch niet op te geven, Obama’s oude liefdesbrieven gepubliceerd, Rick Perry vergeven door God?

03-05-2012 10:00

Woensdag is de dag waarop Ron Paul officieel de enige overgebleven tegenstander is van Mitt Romney.

Gingrichs “truly wild ride” voorbij
Zoals hij al had aangekondigd heeft de kleurrijke Newt Gingrich woensdag officieel zijn campagne voor het presidentschap beëindigd. Tijdens een speech van 23 minuten sprak hij een lauwe steunbetuiging uit voor Romney: “This is not a choice between Mitt Romney and Ronald Reagan. This is a choice between Mitt Romney and the most radical leftist president in history.” Hij noemde zijn campagne een “truly wild ride” en terwijl hij zijn familie, aanhangers en financier Sheldon Adelson bedankte, beloofde hij zijn activiteiten voort te zetten. Hij zal boeken blijven schrijven en documentaires blijven produceren. De radicale Islam en energie zullen daarin terugkerende thema’s zijn maar ruimteverkenning ook. Tijdens de campagne werd hij belachelijk gemaakt voor zijn voorstel om een kolonie op de maan te vestigen. Gisteren vertelde hij dat zijn vrouw hem meerdere malen heeft gezegd dat dat niet zijn beste moment was tijdens de campagne. Na afloop van de speech gaf Mitt Romney in een persverklaring aan Gingrich dankbaar te zijn voor de ‘creativiteit’ en ‘intellectuele vitaliteit’ die hij bracht in de strijd om de Republikeinse nominatie.

Americans Elect vindt geen kandidaat
Het blijft een droom van sommige Amerikanen: het tweepartijenstelsel doorbreken met een kansrijke kandidaat voor het presidentschap namens een derde partij. De organisatie Americans Elect probeert het voor elkaar te boksen. Ze hebben geregeld dat ze op stembiljetten in een groot aantal staten staan en hebben al geld ingezameld. Eén probleem: ze hebben nog geen kandidaat. Niemand heeft zich gemeld en dat begint zo’n ernstig probleem te worden dat de online voorverkiezingen naar achteren zijn geschoven. Hoewel het een kandidaat zoals Ross Perot (19 procent van de stemmen in 1992) is gelukt om relevant te worden, slagen derde partijen er zelden in om meer dan een deuk in een pakje boter te slaan. Zelfs de legendarische president Teddy Roosevelt lukte het niet om na twee termijnen namens de Republikeinen, een derde termijn namens een derde partij te bemachtigen. De uitdagingen voor een derde kandidaat zijn groot. Dat is vermoedelijke de reden waarom kansrijke kandidaten zich tot dusver niet hebben gemeld bij Americans Elect.

Biograaf publiceert oude liefdesbrieven Obama
Binnenkort komt er een spraakmakende biografie uit van President Obama (Barack Obama: The Story). Gisteren publiceerde een Amerikaans tijdschrift een eerste fragment met daarin verhalen over twee vroege liefdes van de latere president. Zelfs Obama’s liefdesbrieven – meer literair dan romantisch – kwamen in handen van de biograaf. Volgens één van zijn oude vriendinnen was Obama een deugdzame dagelijkse jogger die het moeilijk kon verdragen toen zij een keer een race van hem won. En toen zij de jonge Barack vertelde dat zij van hem hield was zijn ongemakkelijke antwoord: “thank you”. (Bindingsangst is ook de president van de Verenigde Staten kennelijk niet vreemd.)

Kort Nieuws

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.