Column

The Daily Show sloopt Amerikaanse anti-hufterbeweging op magistrale wijze

13-01-2012 16:00

In Nederland zijn de fatsoensroepende moralfags inmiddels uitgegroeid tot een ware plaag, in ieder geval online en op de social media. Ze noemen zichzelf “strijders tegen de verhuftering” en zien het liefste dat u en wij onze bek dicht houden. Heus niet vanwege “de toon van het debat” maar omdat ze oprecht geloven dat hun wil nou eenmaal wet is. Onze mening is namelijk niet de hunne, dus gaarne een subiet einde aan de vrijheid van meningsuiting. Desnoods met geweld, stalking, oproepen tot beroepsverboden en het vergiftigen van Google-resultaten met haatsites zodat ZZP’ers minder snel opdrachten binnenhalen, het bellen en mailen naar werkgevers (altijd anoniem) van “hufters”, het stalken van adverteerders van “hufterwebsites”, het (uiteraard anoniem) online gooien van privé-gegevens, intimidatie en het betere haatzaaiwerk. Typische kenmerken van verhuftering dus. Een en ander culmineerde onlangs nog in een weerzinwekkend pleidooi voor “harmonie en liefde” door Theo Maassen in De Wereld Draait Door.

The Daily Show with Jon Stewart
Get More: Daily Show Full Episodes,Political Humor & Satire Blog,The Daily Show on Facebook

Dat camerastuksmijter Theo Maassen (eerder al eens veroordeeld voor aanranding omdat hij op het podium met zijn hand in de broek van een meisje uit het publiek had gezeten, tevens bekend van cabaretteksten als: “Ik neuk nog liever een seropositieve dwerg dan Yvonne Kroonenberg” en “val toch lekker kapot, kutzaal”) daarbij en passant opmerkte dat Theo van Gogh en Pim Fortuyn hun gruweldood eigenlijk aan zichzelf hebben te danken omdat ze altijd zo polariseerden was uiteraard totaal niet hufterig. Hypocrisie is namelijk geen enkel probleem voor het bestrijden van “de verhuftering”. Al helemaal niet als je, we noemen eens wat, D66-duoraadslid bent. Dat de mensen die als hardste schreeuwen tegen de verhuftering in werkelijkheid de allergrootste hufters zijn, mag inmiddels duidelijk zijn. Het draait bij de hufterbestrijders uitsluitend om wraak, haat, agressie en de behoefte de wereld naar hun hand te zetten. Het zijn standaard gefrustreerde narcisten, mensen die hun vastgeroeste idealen bij nieuwe generaties als sneeuw voor de zon zien verdwijnen en vrijwel altijd bijzonder jaloerse mensen die zelf maar al te graag een groter platform hadden willen hebben voor hun eigen mening.

Maar uiteraard is het dan allemaal heel anders, want voor de “goede zaak”. Vandaar ook dat Geenstijl.nl en Hans Teeuwen wél hufters zijn maar Joop.nl, Youp van ‘t Hek en Theo Maassen niet. Het doel heiligt de middelen, snapt u wel? En dat doel is uiteraard links: de enige richting die in Nederland als een heipaal in de drassige bodem is geslagen om tot ijkpunt van de enige en ware morele waarheid te dienen (vraag maar aan Jan Jaap van der Wal).

Gelukkig is Nederland niet het enige land ter wereld dat kapot gaat aan politieke correctheid, moreel gedram en hypocriete moraalridders. Ook in de V.S. heeft iedereen met een beetje mening last van dit soort schuimbekkende paladijnen van het fatsoen. Jammer voor al die moraalrukkers hebben ze in de V.S. wél cabaretiers die niet perse links zijn en geëngageerd willen zijn (daar wel). Het team van The Daily Show bijvoorbeeld is het clubje puriteinse zuurdesemende hohohoho roepende streep in het zand trekkende obsessieve fatsoensgekken graag ter wille om eens even lekker uitgebreid “BASTA!” te roepen en al dat zichzelf feliciterende correctvolk af te schminken als de hypocriete bende leugenaars die het in werkelijkheid is.

Een heersend stukje kwaliteitssatire zoals het hoort. Rest ons maar één vraag: waarom hebben wij dit soort machtige televisie niet in Nederland? Godverdomme!