ThePostOnline

Voedselschandaal in China: Vos in ezelvlees

03-01-2014 17:05

Paardenvleesschandaal? Dat is nog niets. China is momenteel in de greep van een vossenvleesschandaal. Een oud Chinees gezegde luidt: ‘In de hemel is er drakenvlees, maar hier op aarde is er ezelvlees.’ Maar dan moet dat ezelvlees natuurlijk wel puur, honderd procent ezelvlees zijn. Ja toch, hallo dan.
Knoeiend met de hemel op aarde heeft de Chinese tak van Walmart ezelvlees verkocht waarin vossenvlees is verwerkt. De voedsel- en warenautoriteit heeft tests uitgevoerd op het verkochte vlees en ontdekte dat er vossenvlees is verwerkt in ezelvlees. Ezelvlees is een enorm populaire lekkernij in China.
Ezelvlees wordt verkocht in Beijing, Shanghai en de meeste grote steden daartussenin, maar Gansu is de Chinese ezelvleeshoofdstad. Aldaar kunnen de meest heerlijke gerechten worden gegeten. Het vlees is mals en zoet van smaak. Bovendien zit er weinig vet en veel proteïnen in. Bijkomend voordeel is dat het vlees erg goedkoop is. Dat komt de populariteit zeker ten goede.
Maar vossenvlees is een ander verhaal. Dat kan natuurlijk niet. Vossen eet je niet. Walmart heeft beloofd de zaak te onderzoeken. In afwachting eten Chinezen ondertussen gebruikelijke dieren als honden, katten en ratten. Ook gerecht nummer 39 wordt weer meer gegeten dan ooit.