Bladen

Travestie-act Gerrit Zalm schokt financiële wereld

17-01-2014 09:24

Wat brengt onze deze vrijdag? Hier is weer uw ochtendgebed.

Hillary alweer aangepakt voor presidentsrace 2016

Het gaat beginnen, het bashen van Hillary Clinton, de mogelijke Amerikaanse presidentskandidaat van 2016. De oude minister van Buitenlandse Zaken ligt onder vuur omdat ze niet eerlijk is geweest over haar politieke standpunten. Die zijn veel minder vredelievend dan ze voor de buitenwereld uitdroeg. Hil was -in tegenstelling tot haar baas Obama – voor militair ingrijpen in Afghanistan en Libië en overwoog de Israeli een vrijbrief te geven om Iran plat te gooien. Nee deze harde opstelling gaat haar stemmen kosten bij de Democraten. Jimmy Carter, de voormalige president, pleit bijvoorbeeld voor verlichting van de sancties op Iran. Een plan mede-bedacht door de huidige minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, een man die bij Hillary op de zwarte lijst zou staan omdat hij Obama steunde in 2008.

Jennifer Lawrence is allerleukste actrice ter wereld

Pats, weer speelt ze in een film met een Oscar-nominatie. Jennifer Lawrence pakte vorig jaar het beeldje voor rol als psychisch-hysterische vrouw in Sliver Linings Playbook. Nu staat ze op de rol om weer te scoren in dolkomische American Hustle. Kijk dan, hoe charmant en anti-celeb ze is.

Mes en vork affaire De Blasio

Dit is de domste politieke affaire van 2014. Burgemeester Bill de Blasio, van Italiaanse afkomst, eet pizza’s met mes en vork. En dat is tegen alle Italo-Amerikaanse tradities. De Blasio wordt er weken gegrild in de media en hij reageert nu, zoals je dat moet doen. Sodemieter op met je idiote etiquette, zegt hij. ‘Ik blijf met mes en vork eten.’ Goed zo, gozer.

Eindelijk (weer) vrouw in ECB

Een maand geleden zette Mario Draghi, de Europese bankpresident, nog een vacature. Zijn er misschien ook meisjes die willen solliciteren naar de functie in het comité  bij de ECB? Nou ze hebben haar gevonden: Sabine Lautenschläger.

Pensioen Koos Postema, Mart Smeets en Jan Nagel gered

Iedereen moet inleveren, behalve de gepensioneerde omroepbobo’s, ontdekte RTL’s Erik Rezelman 

15 jaar later, met Leo & Kate

Wanneer gaan Kate Winslett & Leo Di Caprio nou een stelletje worden? Het iconische Titanic duo liep weer even samen over de rode loper. Nog steeds even knap, zijn ze. En DiCaprio is nog steeds vol lof over Kate.

Duitse zelfhaat

Bijzonder interview met de in Duitsland geboren voetballer Simon Cziommer. Hij steunt Oranje boven Die Mannschaft. Cziommer speelt al bijna zijn hele leven in Nederland en gunt het Nederlands Elftal de titel. ‘Ik voel me geen Duitser’, aldus Cziommer. ‘Mijn vrouw is een Amsterdamse, mijn kinderen hebben een Nederlands paspoort en ik woon in Nederland. Als het aan mij ligt, ga ik niet weg uit Nederland. Dat ligt natuurlijk ook altijd aan de omstandigheden, met werk ook. Ik moet mijn familie onderhouden.’ Tijdens het komende WK zit Cziommer niet met een shirt van Die Mannschaft op de bank. ‘Ik ben in een eventuele finale tussen Nederland en Duitsland voor Oranje. Niet alleen omdat mijn hart in Nederland ligt. Duitsland heeft op een WK al genoeg gewonnen en wij nog niks. Wij ja.’

Internationale financiële pers kan niet lachen om Zalm-travestie

De travestie-act waarmee ABN Amro-topman Gerrit Zalm de kernwaarden van de bank de afgelopen tijd onder de aandacht van zijn personeel heeft gebracht, heeft in de internationale financiële pers tot ontzetting geleid. Een woordvoerder van ABN Amro heeft een verklaring gegeven tegenover persbureau Bloomberg. ‘Het optreden past bij het Nederlandse gevoel voor humor’. De oud-minister van Financiën verraste het publiek door verkleed – lange blauwe jurk, pruik en nepborsten – het publiek toe te spreken. Onder andere The New York Times, de Britse zakenkrant Financial Times en de Amerikaanse tv-zender CNBC verwijzen naar de video, waarin de ex-minister als zijn ‘zus’ Priscilla uitlegt dat de klant in haar onderneming al jaren centraal staat. CNN schrijft: ‘De slechte smaak van ABN Amro lijkt verder te gaan dan de voorzitter. De bank zette de video van de voorstelling op het eigen YouTube-account. In de video kunt u medewerkers horen lachen om Zalms grappen.’ CNN heeft ook nog een tip voor andere CEO’s: ‘Dit is niet oké, voor het geval dat u het zich afvroeg.’ Gezeur. Zalm maakt een mooi statement. ABN heeft lef, zoals de ABN AMRO communicatieman terecht stelt: de bank zet social media in om zijn boodschap te verspreiden.

Nieuwe Shellbaas geeft meteen winstwaarschuwing

Drie weken in dienst en meteen waarschuwen dat de winst tegenvalt. De nieuwe CEO Ben van Beurden doet wat een verse sheriff doet: even laten zien wie de baas is. ‘Our 2013 performance was not what I expect from Shell. Our focus will be on improving Shell’s financial results, achieving better capital efficiency and on continuing to strengthen our operational performance and project deliver.’

Ach, die paar sneeuwvlokjes

Briljant. Een filosofisch weerbericht van het beste blog ter wereld: Nein Quaterly.