NOS-kijkers woest op NOS Journaal

10-02-2014 11:29

Een deel van de kijkers van het NOS Journaal heeft zondagmiddag geklaagd over het uitzenden van expliciete beelden van het doden van de giraffe Marius. (Het beest heet echt ‘Marius’, dit is niet door ons verzonnen, red.)

Bij de NOS kwamen telefoontjes binnen van kijkers die hun ongenoegen uitspraken over het tonen van beelden van het doden van het gezonde dier in een dierentuin in Kopenhagen. Dat gebeurde op tijdstippen dat veel jonge kinderen keken.

Kennelijk mogen veel jonge kinderen wel vlees eten waarvoor een dier even bruut, alleen wel onzichtbaar, wordt afgeslacht maar mag er niet worden gekeken naar de realiteit van het leven. Waarchijnlijk is dierenleed alleen schokkend als het dier Marius of Johannes heet, niet als het dier als gebraden filet op het bord ligt.

Waarschuwend woordje

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws zegt achter het besluit te staan de beelden uit te zenden. “Ik heb daarover geen twijfels, want het is een opmerkelijke en nieuwswaardige zaak. In verband met de jonge kijkers had er echter wel een waarschuwend woordje bij gekund.”

Hieronder ziet u Marius nadat iemand Marius een kogel door zijn hoofd heeft geschoten. Daaronder ziet u een autopsie op het kadaver van Marius en daaronder ziet u hoe onderdelen van Marius aan de leeuwen worden gevoerd. Het is niet bekend welke naam de leeuwen hebben.

marius ANP-1000_26246425 ANP-1000_26248178

ANP/TPO