Politiek

Mensen met een mening, woensdageditie

26-02-2014 19:09

“Wie geld kwijt is, zou contact moeten opnemen met de ontvanger. Wij kunnen niet bepalen of een klant dit per ongeluk of expres heeft gedaan.”

Ook na de zo ongeveer wekelijkse grote storing bij ING toont de bank zich hyperklantbewust.

 

“Het plafond van RKC Waalwijk ligt lager dan Erwin zou willen. Dan moet je elkaar, als volwassen kerels, een hand geven. Dat is wat we dan ook hebben gedaan.”

Erwin Koeman vertrekt na dit seizoen als trainer bij RKC Waalwijk.

 

 ”We zitten nu op de dokter te wachten. Hopelijk kan ze naar huis, want morgen is ze jarig. Ze wordt 21, eindelijk volwassen.”

Aldus Peter Jan Rens over zijn zwangere (!) vriendin Virgina.

 

“Veel jongeren brengen aardig wat uren per dag door met het geven van likes en retweets. Zo laten ze hun mening horen of waardering blijken voor iets of iemand. Daar draait het bij het uitbrengen van je stem ook om. Meepraten over thema’s die voor jou belangrijk zijn.”

Burgemeester De Groot van de idyllische plattelandsgemeente De Wolden (met meer dan 17 kernen, dorpen en buurtschappen) legt uit waarom jongeren in zijn gemeente moeten gaan stemmen. 

 

“De geschiedenis van de PvdA leert dat na slecht aflopende tussentijdse verkiezingen een kabinet met de sociaal-democraten kan klappen: 1958, 1966 voor de liefhebbers van de parlementaire geschiedenis. Mocht dat ook nu gebeuren, dan staat de nieuwe PvdA-leider klaar.”

Hans Wiegel in NRC Handelsblad. Hij sluit niet uit dat er in de coulissen al een opvolger voor de getergde PvdA-leider Diederik Samsom klaarstaat. 

 

“Ingeborg Beugel extrapoleert haar besognes tot een drama van apocalyptische omvang”

Elma Drayer in Vrij Nederland over Ingeborg Beugel die in de overgang schijnt te zitten.

 

“We betalen er niet voor en er is een mooi gezegde dat in deze tijden eigenlijk altijd op gaat: wie niet betaalt voor het product, die ís het product. En ik denk eerder dat veel mensen het zat zijn, de handelswaar van iemand anders te zijn. Die het zat zijn gepimpt te worden door Facebook.”

Jeroen Wollaars in zijn Parool-column. Hij denkt dat de overname van Whatsapp voor velen een gelegenheidsargument is om over te stappen op Telegram en te stoppen met Facebook.

 

“Ik vind het schandalig; zo wordt een invalide weer gepakt”

Aldus een ernstig zieke man die een boete kreeg van 140,- euro, omdat hij een kassabonnetje uit zijn zak liet vallen en deze onmogelijk kon opruimen door zijn ziekte.