Politiek

Geert Wilders doet aangifte tegen rapper Hozny

18-03-2014 14:12

PVV-leider Geert Wilders gaat aangifte doen tegen rapper Hozny vanwege diens videoclip waarin een op Wilders lijkende persoon twee pistolen tegen zijn hoofd krijgt. Dat heeft Wilders dinsdag aangekondigd. 

Hij noemde de video ,,ziekelijk en walgelijk”. Volgens Wilders gaat het ,,door merg en been en is het iets wat je je grootste tegenstander niet gunt”.

Hogere dreiging

Hij zei verder dat hij een paar weken geleden informatie heeft gehad van de Nederlandse terreurbestrijdingsdienst dater sprake is van een hogere dreiging tegen hem.

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft het filmpje nog niet gezien en heeft er daarom geen oordeel over.

Als Wilders aangifte heeft gedaan, is het volgens de bewindsman aan het Openbaar Ministerie om te bekijken of de norm is overschreden en of dat tot vervolging moet leiden.

Rutte

Eerder dinsdag noemde premier Rutte de video ook al walgelijk. Premier Mark Rutte zei dat dinsdag bij RTL 7.

“Walgelijk, echt vreselijk. Wij zijn een hele open democratie en Geert Wilders, Alexander Pechtold, wij allen moeten ons werk in openheid kunnen doen. Als dan een of andere idioot dit soort filmpjes maakt, ik heb er geen woorden voor”, aldus Rutte.

Ook zei Rutte: “Heel erg moreel verheven op Wilders reageren, daar help je het debat niet mee.”

Rutte waarschuwt voor het doorslaan in politieke correctheid in het bestrijden van Wilders, die altijd “fortissimo” zijn mening geeft.

Anp