Buitenland

Scotland Yard gaat zich bemoeien met internettrollen in zaak Madeleine McCann

02-10-2014 18:06

De ouders van het in 2007 verdwenen meisje Madeleine McCann zijn slachtoffer van zulke extreme internethaat dat Scotland Yard nu serieus overweegt actie te ondernemen tegen de vaak anonieme trollen.

Een onbekende internetgebruikster heeft een dik dossier samengesteld met daarin veel schokkende voorbeelden van online trolacties, bedreigingen, intimidatie, oproepen tot geweld, laster, smaad en haatzaaierij aan het adres vand e familie McCann en dit aangeboden aan de politie, meldt CBS News.

De politie wil nu samen met het OM kijken of de zaaiers van deze online haat kunnen worden vervolgd.

De meeste anonieme trollen die hun agressie richten op de familie McCann zijn boos omdat Madeleine McCann helemaal alleen in een niet afgesloten kamer lag te slapen toen ze verdween. Ze beschuldigen de ouders van nalatigheid.

De internethaat varieert van eenvoudige scheldpartijen op open riool Twitter tot serieuze oproepen aan huurmoordenaars en terroristen om de familie McCann om te leggen.

Ook worden (bewerkte) foto’s van de McCann’s online geplaatst en zelfs foto’s van hun familieleden, al dan niet met kleine kinderen herkenbaar in beeld, worden op Facebook gedeeld en belachelijk gemaakt.